22 Kasım 2007 Perşembe

Bayburt Yayla Turizmi

Kop Dağı Turizm Merkezi - Kop Dağı YaylasıUlaşım: Yayla, Bayburt - Aşkale yolunun 40 kilometresinde olup şehirlerarası otobüslerle gidilebilir. Erzurum havaalanına 84 km. mesafededir.Özellikleri: 2. 918 m. yükseklikteki Kop dağında kayak sporu yapılmaktadır. Kayak merkezi olarak kullanıldığı için alt yapı hizmetleri tamamlanmış durumdadır. İl Özel İdaresi'ne ait 112 yataklı bir konukevi bulunmaktadır.Konaklama-Yeme-İçme: Kayak merkezi olarak kullanıldığından, yaylada her türlü konaklama ve yeme içme yerleri bulunmaktadır. Yol üzerinde Kop dağına 15 km. mesafede bulunan Kop köyünden temel ihtiyaç malzemeleri ayrıca temin edilebilir.
Sultan Murat YaylasıUlaşım: Trabzon ili, Çaykara ilçesine 25 km. mesafededir. Bayburt Aydıntepe ilçesinin 54 km. kuzey batısındadır.Özellikler: Yöre halkı tarafından yoğun ilgi gören Sultan Murat yaylasında; 23 Haziranda Sultan Murat, 20 Ağustosta Şehitler 15 Eylülde Yayla Obası şenlikleri yapılmaktadır. Alt yapı hizmetleri tamamlanmış olan yaylada yaz aylarında et lokantası, kır kahvesi, bakkal, kasap ve pansiyon işletilmektedir.Konaklama-Yeme-İçme: Yayladaki pansiyonda konaklanabilir. Her türlü ihtiyaç yayladan karşılanabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Play Roulette | Lucky Club
Roulette is a game in which the objective is to win the number of numbers between 1 to 31. This means that you will win the Mar 12, 2019 luckyclub · Uploaded by Lucky Club