22 Kasım 2007 Perşembe

Düzce Yaylaları


Topuk Yaylası
Kaynaşlı İlçesi Bıçkıyanı Köyü mevkiinde olup; D-100 Karayoluna 16 km. Yaylada bulunan Yayla Göleti ve geniş platoları bir bütünlük arzederek, güzel bir yayla oluşumundadır. Yaylada Gençlik Kampları ve İzcilik Kampları yapılmakta olup, her yıl geleneksel olarak Kaynaşlı Kaymakamlığınca Doğa Yürüyüşleri Düzenlenmektedir.Ayrıca; Olta Balıkçılık yapılmakta olup, balıkların lezzeti Doğayla bütünleşmektedir. 1300 rakım olan Yayla; çevresiyle birlikte Abant ve Odayeri Yayla bütünlüğü ve Samandere Şelalesine ulaşmak mümkündür . Kısacası Abant’ın bir benzeridir. Yöre halkının ve civar İllerin mesire yeridir.

Kardüz Yaylası
Bolu Kartalkaya Kayak merkezine uygun özellikte olup; Düzce çevresinin en yüksek tepelerinden birisi olup, Kış Turizmine uygun, Çim Kayağı da yapılabilecek güzelliktedir. Gölyaka ilçemiz de TEM Otobanı ve D-100 ile ulaşmak mümkündür 30 km’dir. Yayladan Düzce Ovası, Kalıcı Konutlar ( Deprem Evleri ) Karadeniz rahatlıkla görülebilmektedir. Her yıl geleneksel olarak Kardüz Yayla Şenlikleri yapılmaktadır

Koca yayla – Şehir Yayla
Abant’a 7 km. mesafede olup, Düzce merkez Samandere Şelalesi, Kocayayla Göleti üzerinden Abant’a ulaşabilecek en kısa mesafededir. Turizme katkısı da büyük olacaktır. Mudurnu Ormanlarıyla Düzce Ormanları arsında Tabiat Parkı olarak değerlendirebilecek her iki yanında geniş açık düzlükler içinde gölet yapmak imkanı bulunmaktadır.

Odayeri Yaylası
Odayeri bölgesi ormanları içinde olup, 1200 m. Yükseklikte Abant Gölüne bağlantılı ulaşımı olan, yayla yerleşimi olarak çeşitli etkinlikler için yararlanabilinen çevrede bulunan yaylaların en ünlüsü olup, her yıl İzcilerin Kamp yaptığı uygun mekanların olduğu, Gençlik Turizmine açılacak bir Yayladır. Yöre halkı tarafından her yıl Tanıtım amaçlı Odayeri Şenlikleri yapılmaktadır. Ulaşım Düzce Merkez Beyköy Samandere Şelalesi Abant ulaşımındadır.

Torkul Yaylası ve Göleti
Kaynaşlı İlçesinde 1300 m. Rakımda Tabii bir Gölet ve Doğal bir Göletten oluşan Yayla etrafında; Kayın, Göknar, Gürgen karışık Bakir Ormanlarla Doğal Yürüyüş ve Koşu Yolları bulunmaktadır. Odayeri Yaylasına 6 km. mesafede. Bolu Dağı yol güzergahı ( D-100 ) 15 km. uzaklıktadır. Yayladan Düzce Ovası ve Karadeniz görülebilmektedir

Pürenli Yaylası
Şehir Merkezine 28 km. uzaklıkta Efteni Gölü, Güzeldere Şelalesi yolundan ulaşılabilen yayla olup, Tabiatın Doğal Coşkularıyla, Renk Cümbüşünün, Yayla suyu seslerinin Kuş sesleriyle bütünleştiği bir yaylalar bütünüdür. Mudurnu’yla sınır olan Yaylanın Abant’a Odayeri Yaylasına, Samandere Şelalesine, Kardüz Yaylasına ulaşmak mümkündür. Gençlik Kamplarının yapıldığı bir Mesire Yaylasıdır. Yöre halkı tarafından geleneksel Yayla Şenlikleri yapılmaktadır. Pürenli Yayla bütümünde bulunan Büyük Balıklı Yaylaları Doğal Güzelliklerinin yanında Çim Kayağı yapmaya müsaittir.

Hiç yorum yok: